Росія сплатила 97% свого боргу перед Радою Європи / Фото УНІАН

Росія сплатила свій борг за 2017-2018 роки за внесками у бюджет Ради Європи.

Про це повідомив генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд в інтерв’ю швейцарським ЗМІ, передає Європейська правда.

Читайте такожБерлін виступив проти повернення Росії до складу G8

Відео дня

"Росія щойно повністю виплатила свої невиплачені внески. Це тішить" – сказав Ягланд.

За словами Ягланда, сплата боргу не була причиною повернення Росії у ролі повноправного члена Ради Європи. Вони лиш "хотіли мати можливість відстоювати інтереси росіян у Росії".

Водночас інший представник ПАРЄ Даніель Хольтген підтвердив російським ЗМІ виплату 97%  суми заборгованості.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму. У зв'язку з цим Росія не платила внески в Раду Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською Асамблеєю щодо повноважень та голосування". Документ підтримали 118 парламентаріїв, проти були 62, 10 утрималися. У зв'язку з цим рішенням механізм запровадження санкцій, що діяв у ПАРЄ до цього, скасовано.

26 червня в ПАРЄ підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без введення яких-небудь санкцій. "За" відповідну резолюцію проголосували 116 парламентаріїв, "проти" - 62, 15 "утрималися". Делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України у ПАРЄ вирішили достроково покинути літню сесію через повернення делегації РФ в Асамблею.