REUTERS

У Гонконгу учасникам акцій протесту показували фільм про події Євромайдану в Україні "Зима у вогні".

Про це пише BBC України.

Читайте такожВлада Гонконгу виконала одну з ключових вимог мітингувальників

Відео дня

Фільм транслювали напередодні запеклих сутичок із силовиками. Проектор принесли небайдужі громадяни, а близько сотні глядачів дивилися стрічку, сидячи на землі.

"Дякую людям в Україні, що ви об'єдналися заради революції. Значить, і ми будемо мати мужність продовжувати", – поділилась одна з протестувальників Зої.

По закінченню фільму глядачі аплодували, дехто не стримав сліз.

"Стрічка мене дуже зачепила. Тому що ці протести дуже подібні до того, що відбувається у нас. Особливо, коли влада не чує своїх людей і коли влада застосовує насильство, щоб змусити мовчати. Методи дуже схожі", – говорить після показу пан Тунг з Гонконгу.

Нагадаємо, що вже кілька місяців сотні тисяч жителів Гонконгу виходять на демонстрації проти прийняття закону про екстрадицію правопорушників за запитом китайської влади.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила, що розгляд законопроекту про екстрадицію в КНР призупинено, протести не вщухли. Мітингувальники затребували не лише остаточної відмови від цього законопроекту, але і відставки Керрі Лам і розслідування дій поліції під час демонстрацій.

За даними організаторів, в акції брали участь більше мільйона осіб. Це були найбільші протести в Гонконзі з моменту передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році.