Дональд Трамп / REUTERS

Національна розвідка США передала Конгресу розсекречену версію скарги розвідника на розмову Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

Тепер члени Конгресу зможуть використати її на сьогоднішньому слуханні, повідомляє CNN.

"Згідно з процедурою, вчора ввечері Офіс директора Національної розвідки офіційно передав засекречену версію скарги комітетам розвідки Конгресу. Ми також надали Конгресу відредаговану версію скарги, яку члени можуть подати на відкрите слухання. Поки що Офіс не планує оприлюднювати відредаговану версію скарги", - сказали там.

Відео дня

Водночас, три джерела CNN стверджують, що скаргу мають оприлюднити вже сьогодні, у четвер 26 вересня.

Читайте такожАмериканські ЗМІ про розмову Трампа і Зеленського: Президенту США кінець, але Байден теж постраждає

Як повідомляв УНІАН, скандал між Білим домом і Конгресом розгорівся після того, як у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії США і колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським.

Спікер Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила про те, що Конгрес розпочинає офіційне ініціювання процедури імпічменту президента Трампа.