У Гонконзі поліцейський зблизька вистрілив у протестуючого / Скріншот - Twitter, Demosistō 香港眾志

У Гонконзі тривають жорстокі зіткнення між учасниками протестного руху і поліцією. Силовики почали застосовувати на вулицях бойові патрони.

Читайте такожПротести в Гонконгу: поліція застосувала водомети і сльозогінний газ

Як повідомляє NBC News, в одну людину поліцейський вистрілив зблизька, відео інциденту з'явилося в мережі. На ньому можна бачити, як протестуючий в шоломі замахнувся палицею на поліцейського, а той вистрілив у нього впритул з пістолета.

Відео дня

Зазначається, що журналісти не змогли самостійно підтвердити справжність відео. На ролику може бути зображений перший за весь час протестів епізод, в якому учасник протестного руху був застрелений.

Місцева поліція підтвердила журналістам, що в ході акцій протесту силовики почали застосовувати бойові патрони. Хоча у поліції не стали коментувати будь-які поранення, в місцевому госпіталі повідомили про госпіталізацію чоловіка в критичному стані.

За інформацією в соцмережах, потерпілий – учень старших класів школи міста Тсунь Вань (Tsuen Wan).

Поліція Гонконгу, в свою чергу, постить в Twitter фотографії офіцерів з опіками та відкритими ранами. За їх словами, демонстранти облили їх якоюсь «їдкою рідиною».

Як повідомляв УНІАН, протести в Гонконзі почалися в червні після того, як влада збиралася дозволити екстрадицію правопорушників в Китай. Влада відмовилися від своїх намірів, але демонстранти почали вимагати проведення демократичних реформ, введення загального виборчого права, відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, і виступати проти жорстких дій поліції. Поліцейські неодноразово застосовували проти протестувальників сльозогінний газ і насильство.

Сьогодні, попри заборону демонстрацій в день святкування 70-річчя з дня заснування КНР, в Гонконзі знову сталися запеклі сутички активістів з поліцією.