Винятком із заборони стане міжнародний аеропорт Хосе Марті Гавани / REUTERS

Держдепартамент США оголосив про припинення авіарейсів до усіх аеропортів Куби, за винятком Гавани.

Про це йдеться в заяві американського зовнішньополітичного відомства, передає НВ.

"За запитом держсекретаря США міністерство транспорту призупинило до подальшого повідомлення авіасполучення між міжнародними аеропортами США і Куби, крім міжнародного аеропорту Хосе Марті Гавани", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як зазначається, американським авіакомпаніям "дається 45 днів, щоб скасувати всі заплановані рейси, крім аеропорту Гавани".

Метою такого кроку в Держдепі назвали прагнення "запобігти отриманню прибутку від поїздок громадян США кубинським режимом".

Читайте такожTwitter заблокував акаунти Рауля Кастро і Компартії Кубі

"Відповідно до зовнішньої політикою президента щодо Куби ця акція не дозволяє доходам доходити до кубинського режиму, який використовувався для фінансування триваючих репресій проти кубинського народу і підтримки Ніколаса Мадуро у Венесуелі. Припинивши рейси в цілому до дев’яти аеропортів, Сполучені Штати перешкоджають кубинському режиму в отриманні доступу до твердої валюти мандрівників зі США, які перебувають на контрольованих державою курортах, відвідують державні пам’ятки й іншим чином вносять вклад до скарбниці кубинського режиму поблизу цих місць", - йдеться в повідомленні.

У Держдепі підкреслили, що "Штати як і раніше вважають Кубу відповідальною за репресії проти кубинського народу і втручання у справи Венесуели, в тому числі за безсовісну підтримку незаконного режиму Мадуро".

Як повідомляв УНІАН, на початку червня США ввели заборону на групові поїздки американських громадян на Кубу в освітніх цілях. Крім цього, більше не будуть видаватися ліцензії на експорт на острів приватних літаків і пасажирських суден.