Протести у Чилі не припиняються / REUTERS

Президент Чилі Себастьян Піньєра заявив про відмову від проведення в країні Кліматичної конференції ООН, яка мала відбутись у грудні цього року, а також від запланованого на листопад саміта Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Читайте такожУ Чилі на протести вийшов понад мільйон людей (фото, відео)

Як повідомляє DW, причиною такого рішення чилійський лідер назвав масові акції протесту у країні.

Відео дня

"Враховуючи складні обставини, у яких наша країна знаходиться в останні тижні, наш уряд вирішив не приймати саміт АТЕС у листопаді та COP25 (Кліматичну конференцію ООН. - Ред.) у грудні", - заявив Піньера під час спілкування з пресою.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш вже оголосив про пошук альтернативного місця проведення Кліматичної конференції. За його словами, Чилі може залишитися формальним господарем цьогорічної конференції, навіть якщо вона проходитиме поза межами країни.

Про готовність прийняти цьогорічну конференцію у Бонні вже заявили в Німеччині. Місто вже приймало Міжнародну кліматичну конференцію ООН у 2017 році.

Як повідомляв УНІАН, протести в Чилі тривають з середини жовтня. Їх спричинило підвищення цін на громадський транспорт. У години пік ціна проїзних квитків у метро зросла з 800 до 830 песо ($1,17).

Спочатку чилійці проводили мирні акції, однак 18 жовтня вони переросли в зіткнення з правоохоронцями. Демонстранти розгромили кілька станцій метрополітену в Сантьяго. Також почали підпалювати автобуси та будівлі.