Олександр Лукашенко / REUTERS

У мережі поширилася інформація про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко серйозно хворий та нібито таємно лікується в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це пише білоруський блогер NEXTA у своєму Telegram-каналі, посилаючись на слова анонімного джерела серед членів білоруської делегації в арабській країні.

Читайте такожЛукашенко заявив, що російську ідеологію з нього "не вибити"

Відео дня

"Одразу з аеропорту президент поїхав у престижну клініку Burjeel Hospital в Абу-Дабі. В її VIP-крилі він лежить вже четверту добу", — йдеться у повідомленні.

"До Лукашенка допускають тільки місцевих лікарів, а його діагноз суворо засекречений. Прес-службі дано вказівку створювати видимість активності - розсилати привітання від імені Лукашенко різним діячам. Члени делегації у цей час нудьгують в готелі", - стверджує блогер.

Клініка Burjeel Hospital в Абу-Дабі вважається однією з найкращих у світі, і в ній часто таємно лікуються політики з пострадянських країн. Новина про перебування там Лукашенка, каже блогер, підтвердилася й з інших джерел: його кортеж бачили на парковці цієї лікарні.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко направив лист подяки президенту України Володимиру Зеленському, в якому висловив подяку українському лідеру за прийом у Житомирі й запросив у Білорусь.