Дональд Трамп / REUTERS

Якщо в лавах республіканської партії США не відбудеться розколу, насамперед йдеться про Сенат, то ймовірність імпічменту президенту Дональду Трампу вкрай невелика.

Про це голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко розповів у коментарі сайту "Сьогодні".

Читайте такожCNN: Трампа, Путіна й Орбана об’єднує зневага до України, і це лякає

Відео дня

"Але, якщо раптом трапиться щось неординарне – наприклад, Трамп скаже щось неприємне на адресу когось із видних республіканців, – все може бути", – говорить політолог.

Як повідомляв УНІАН, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. В стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань "по команді" інших країн.