Дональд Трамп / REUTERS

Демократи хочуть завершити розслідування щодо дій президента США Дональда Трампа до Різдва, аби вже з 2020 року імпічмент американському лідеру розглянув Сенат.

Справа з усунення Трампа з посту переходить до наступної фази – публічної, пише The Hill.

Читайте такожЧиновник Білого дому розповів деталі затримки американської військової допомоги Україні

Відео дня

Слідчі у Конгресі завершили останні 15 допитів колишніх і чинних чиновників адміністрації Трампа. Цього тижня вони почали публікувати тисячі сторінок стенограм їхніх свідчень.

З наступного тижня демократи розпочнуть перші публічні телевізійні слухання з виступами трьох кар’єрних дипломатів, які вже підтвердили, що Трамп разом зі своїм юристом Джуліані нахабно вимагали від України «послуга за послугу».

Слідчі вважають, що хоч це і складний графік, але такий, що можна виконати.

«Я вважаю, знову ж таки без поспіху і без затягувань, що Палата до Різдва повинна розібратися з цим у розвідувальному, міжнародному та юридичному комітетах і провести загальне голосування», – повідомив член Розвідувального комітету Денні Хек.

Як повідомляв УНІАН, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки Сполучених Штатів у рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа. 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. В стенограмі говорилося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена - Хантера Байдена.