REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляє, що відносини Росії і Євросоюзу можуть поліпшитися, якщо врегулювання «внутрішнього» конфлікту в Україні «просунеться вперед».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції за підсумками переговорів з главою уряду Фінляндії Антті Рінне.

«Якщо вдасться просунутися вперед, перш за все, самій Україні у врегулюванні її внутрішнього конфлікту, можливо, наші відносини з ЄС, який поставив це в залежність, стануть кращими. Якщо не вдасться просунутися вперед, значить, ці санкції збережуться надовго, наші контрсанкції збережуться так само надовго», - зазначив Медведєв.

Відео дня

Читайте також: "Ми нічого не робитимемо": ображений Медведєв заявив, що ЄС має "сам просити" відновити відносини

При цьому він наголосив, що «за цих умов можна жити і розвиватися».

«Безперечно, зараз двосторонні відносини з окремими державами Євросоюзу набагато важливіші, ніж відносини з ЄС у цілому», - додав російський прем'єр.

Довідка УНІАН. Росія окупувала Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловились за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.

Також навесні 2014 року РФ почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. Росія поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.