REUTERS

Володар Кремля Володимир Путін, схоже, почувався не дуже в безпеці під час українських переговорів, які в понеділок пройшли в Єлисейському палаці у Парижі. Спочатку він пішов в туалет палацу в супроводі шести охоронців.

«А потім Путін з’явився у кімнаті переговорів з кремезним і озброєним охоронцем. Він акредитував його як члена делегації на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом України Володимиром Зеленським!», - обурюється німецьке видання Bild.

Читайте такожПрипинення вогню й "формула Штайнмаєра": про що домовились Зеленський та Путін (відео)

Відео дня

Видання наголошує, що така поведінка російського президента абсолютно неприпустима. Адже в переговорах можуть брати участь лише високопоставлені чиновники, міністри й дипломати.

«Це обурливо, Путін зараз бере все, що заманеться. Ось що відбувається, якщо дозволяти, щоб йому все сходило з рук», - сказав виданню колишній голова німецької розвідки.

Він назвав присутність озброєного російського охоронця у кімнаті з європейськими лідерами «відвертою провокацією й загрозою».

«Уявіть, що кожна делегація зробить те ж саме. Тоді у кімнаті в них будуть маленькі армії!», - додав колишній німецький розвідник. На його думку, Путін умисне перетинає всі лінії.

Читайте такожЗеленський: з Путіним складно домовлятись

Видання пише, що на прес-конференції після переговорів Путін безперешкодно брехав у присутності німецького канцлера про вбивство грузина посеред Берліна. По-перше, він заявив, що жертва була «вбивцею» й причетна до атак у метро в Росії. Також Путін сказав, що його країна нібито вимагала екстрадицію загиблого громадянина Грузії. Але обидва твердження – абсолютна брехня. І канцлер Ангела Меркель ніяк не відреагувала на це.