Ілюстрація / REUTERS

Британський уряд хоче ще до католицького Різдва 25 грудня представити на розгляд парламенту законопроект про вихід країни зі складу Євросоюзу.

Про це сьогодні, 15 грудня, заявив член Палати громад від Консервативної партії і головний секретар казначейства (міністерства фінансів) Великобританії Ріші Сунак, повідомляє Deutsche Welle.

"За підсумками виборів ми отримали основний мандат, який полягає в тому, що ми маємо завершити роботу над Brexit", - наголосив він.

Відео дня

"Ми покинемо Євросоюз через кілька тижнів, до кінця січня. Наш намір полягає в тому, щоб повернути законопроект про вихід (Лондона з ЄС - УНІАН) до парламенту до Різдва", - додав Сунак.

За його словами, після цього уряд Бориса Джонсона зможе представити законодавцям новий проект бюджету.

Тим часом колишній посол Великобританії при ЄС Іван Роджерс висловив думку, що у Лондона і Брюсселя попереду - жорсткі переговори про зону вільної торгівлі.

Читайте такожШотландія хоче незалежності від Британії, щоб залишитися в ЄС

За оцінками Рождерса, прем'єр Джонсон просто "скаже європейцям: якщо ви висунете занадто багато умов угоди, я можу укласти угоду" з президентом США Дональдом Трампом.

"Не здивуюся, якщо Джонсон віддасть пріоритет переговорам з США. Він обожнює театральні ефекти", - додав Роджерс.

Британська газета The Sunday Times, своєю чергою, повідомила, що після завершення Brexit прем'єр-міністр Джонсон може здійснити масштабні перестановки в уряді і замінити до третини міністрів.

Так, на зміну міністерству з питань виходу Великої Британії з ЄС, можливо, прийде нове відомство - з проблеми кордонів та імміграції.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками позачергових парламентських виборів 12 грудня Консервативна партія прем'єр-міністра Бориса Джонсона здобула переконливу перемогу. Торі отримали абсолютну більшість місць у Палаті громад і здатні керувати країною самостійно, без партнерів.

Завдяки цьому узгоджений з Брюсселем договір про умови і порядок виходу Великобританії зі складу ЄС можливо тепер провести через парламент. Лондон планує здійснити Brexit 31 січня.