Підозрюваний у стрілянині біля будівлі ФСБ / Фото: Євген Манюров / VK

У четвер, 19 грудня, за попередніми даними, 39-річний уродженець Московської області Євген Манюров влаштував стрілянину біля будівлі ФСБ на Луб'янці. УНІАН зібрав всі дані про нападника, відомі на даний момент.

Як повідомляє Telegram-канал Baza, матір ймовірного нападника розповіла, що син не служив в армії, не був одружений і не перебував у  відносинах. Весь час він займався тільки роботою і хобі. Близьких друзів у Євгена також не було.

Читайте такожНазвана можлива причина стрілянини біля будівлі ФСБ Росії

Батько Манюрова в шоці від вчинку сина і не виключає, що він був кимось «зомбований». Нападник розповідав батькові, що працює охоронцем в посольстві Арабських Еміратів. Батько навіть почав помічати у Євгена східний акцент, але до кінця не вірив, що син дійсно там працює. Фатіх Манюров назвав сина похмурим, зізнався, що давно з ним не спілкувався і розповів про його мрію - стати майстром спорту зі стрільби.

Сусідки Євгена Манюрова описали ймовірного нападника як замкнуту і самотню людину, яку вони «ніколи ні з ким не бачили». Також вони заявили, що у нього не було ані друзів, ані подруг. Манюрова часто бачили в камуфляжній формі та з великим рюкзаком, однак про його захоплення стрілецьким мистецтвом вони не знали.

За їх словами, останнім часом Манюров жив у квартирі з мамою - до цього там же мешкала і його бабуся, яка померла близько року тому. Літня жінка працювала, за різними даними, вчителькою початкових класів або вчителькою російської мови.

За даними Mash, Євген Манюров закінчив Російську академію правосуддя. В Подольську в чоловіка була своя фірма, яка працювала в області права. Крім того, Манюров консультував з питань комерційної діяльності та управління. У 2015 році компанію ліквідували.

Євген Манюров / фото: BAZA

Манюров захоплювався стрільбою і займав призові місця на змаганнях. В листопаді чоловік з таким же ім'ям і прізвищем посів третє місце в дисципліні PCC (pistol caliber carabine — карабін в пістолетному калібрі) на змаганнях Московського міського стрілецько-спортивного клубу, про що свідчить публікація на сайті організації.

Також стало відомо, що в будинку Манюрова знайшли арсенал зброї. Зокрема, мова йде про чотири гвинтівки і травматичний пістолет. За інформацією Baza, серед зброї були дві «Сайги» та карабін «Вепр». Крім того, у квартирі було знайдено велику кількість патронів. Також в рюкзаку у Манюрова виявлено вибуховий пристрій, з'єднаний з мобільним телефоном, і гранати.

За попередніми даними, Манюров, озброєний карабіном «Сайга» і ножем, влаштував атаку біля будівлі ФСБ на Луб'янці близько 18:00 19 грудня. Його мотиви невідомі. Висловлювалися припущення, що метою нападу могла бути провокація напередодні Дня працівника органів безпеки Росії.

Манюрова ліквідували / Фото: tltgorod.ru

В результаті стрілянини один співробітник ФСБ загинув, ще п'ять осіб, у тому числі одна цивільна особа, отримали поранення різного ступеня тяжкості. У МОЗ РФ також повідомляли, що вкрай важкі поранення отримали двоє співробітників ФСБ.