Протести в Індії / Фото: Reuters

Попри заборону на протести та відключення інтернету в Індії тривають протести проти надання громадянства нелегальним мігрантам з Афганістану, Пакистану та Бангладеш. 

Читайте такожПротести в Білорусії: у Мінську на підтримку Росії вийшов тільки один прихильник (фото)

Як повідомляє DW, кількість загиблих внаслідок протестів, які відбуваються в Індії проти нового закону про громадянство, продовжує зростати. За різними даними, на суботу, 21 грудня, під час сутичок в різних регіонах країни загинуло вже від 16 до 20 людей. Протести тривають у столиці Індії Нью-Делі та інших містах країни.

Відео дня

Найбільша кількість жертв у штаті Уттар-Прадеш, в якому близько 20 відсотків з 200-мійльонного населення становлять мусульмани. Там загинуло щонайменше 11 людей, у тому числі 8-річний хлопчик, повідомив начальник поліції штату. Більшість із загиблих були застрелені. Також у штаті було зафіксовано кілька випадків заворушень.

Протести в Індії / Фото: Reuters

Напередодні під час протестів у індійській столиці стались заворушення. Протестувальники скандували лозунги проти прем'єр-міністра Нарендри Моді та кидали каміння, у відповідь поліція застосувала проти них водомети та палиці.

Влада намагається стримувати заворушення, запроваджуючи закони про надзвичайні ситуації, блокуючи доступ до інтернету та закриваючи магазини та ресторани. Однак мітингарі обіцяють продовжувати протести до скасування закону про громадянство.

В Індії тривають протести / Фото: Reuters

Нове законодавство, ухвалене парламентом 11 грудня, дозволяє надати громадянство мільйонам нелегальних мігрантів, які в'їхали в Індію з сусідніх Афганістану, Пакистану та Бангладеш до 2015 року. При цьому йдеться лише про немусульман. Уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді вважає, що таким чином зможе захистити релігійні меншини від переслідувань у сусідніх країнах.