Мацнєв ніколи не приховував того, що у нього були стосунки з неповнолітніми / aljazeera.com

83-річного французького письменника Габріеля Мацнєва викликали до суду в рамках розслідування справи про педофілію. Підставою для розслідування стала опублікована в січні книга Ванесси Спрінгори «Згода», в якій вона розповіла про свої стосунки з Мацнєвим.

Читайте такожУ Британії серійний ґвалтівник зарізав педофіла, який розбестив майже 200 дітейПро це пише Дощ.

Зазначається, що на момент описаних у книзі подій їй було 14, а Мацнєву 50. У «Згоді» описано, як Мацнєв зустрічав її після школи і як вони жили в готелі, уникаючи поліції, яка отримала повідомлення про те, що у письменника стосунки з неповнолітньою. При цьому Спрінгора вважає, що Мацнєв не боявся кримінального переслідування – він був упевнений, що його підтримає президент Франції Франсуа Міттеран.

Відео дня

Мацнєв ніколи не приховував того, що у нього були стосунки з неповнолітніми – він багато разів описував це у своїх текстах. У 1974 році вийшло його есе «Молодше 16», в якому він називав дітей «особливою третьою статтю» і писав: «Найбільш чуттєві істоти, яких я знав у своєму житті, це 12-річний хлопчик та 15-річна дівчина».

Відомо, що в середині 1980-х на Філіппінах він займався секс-туризмом і купував послуги хлопчиків 8-12 років.

Після стосунків Спрінгорою письменник продовжив публікувати тексти, в яких описував свої зв'язки з неповнолітніми. За словами Спрінгори, це травмувало її ще більше. Сам письменник заявив, що займався сексом з нею за обопільною згодою.

Книга "Згода" стала приводом для розслідування / twitter.com/albertinebooks

Зазначається, що письменник дізнався про публікацію «Згоди» за кілька місяців і покинув Францію. Зараз він живе в одному з готелів на італійському узбережжі.

Раніше УНІАН писав, як екс-телеведуча звинуватила президента США Дональда Трампа в домаганнях.