Турецькі військові / REUTERS

Турецькі військові під час бойових дій на півночі Сирії збили літак Aero L-39 Albatros, що належав військам Башара Асада.

Про це 3 березня повідомили у прес-службі міноборони Туреччини, пише ТСН.

Згідно з інформацією, в Сирії за останню добу збиті літак і БПЛА сил режиму Башара Асада. Знищені 6 танків, 5 самохідних артилерійських установок, 2 комплекси ППО. Нейтралізовані 327 прихильників Асада.

Відео дня

"У рамках операції" Весняний щит "був збитий літак типу L-39, що належить силам режиму (прим. Асада)", – йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Кремлі сподіваються на мінімізацію ризику конфронтації в Ідлібі

Нагадаємо, 27 лютого в провінції Ідліб загинули щонайменше 29 турецьких військовослужбовців унаслідок авіаудару. Губернатор турецької провінції Хатай, що межує з Сирією, Рахмі Доган, повідомив, що турецькі сили зазнали нападу з боку сирійських урядових військ (які підтримує Росія). Є також поранені військові, деякі у тяжкому стані. 

У Сирії триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за Ідліб". З іншого боку – опозиція, яка за підтримки США та Туреччини поки втримує контроль над провінцією.