Ілюстрація / REUTERS

В Німеччині, а також у Німеччину можна писати листи не тільки на Різдво - німецькому Різдвяному діду, Святому Миколаю та Різдвяному дитяті, але і на Великдень - великодньому зайцю (ньому. Osterhase).

Як пише DW, у Німеччині знову запрацював спеціальний великодній поштамт, в якому на листи дітей відповідає традиційний символ цього християнського свята - великодній заєць. Як повідомив німецький поштовий концерн Deutsche Post, через профілактику поширення коронавірусу SARS-CoV-2, вперше за майже сорокарічну історію цієї акції церемонія відкриття поштамту пройшла без запрошення преси і громадськості.

Читайте такожУ Німеччині закривають церкви, барі і борделі

Відео дня

Минулого року добровільні помічники пасхального зайця відповіли на 40560 дитячих листів і листівок. З них майже півтори тисячі прийшло з-за кордону. Поштамт буде працювати до 6 квітня, тобто відправить останні відповіді приблизно за тиждень до Великодня.

Вважається, що саме цей висловухий Остерхазе ховає у різних затишних місцях великодні яйця, щоб на свято їх могли шукати і знаходити всі охочі. Головним чином - юні представники підростаючого покоління. Деякі німці навіть вважають, що дитинство закінчується тоді, коли перестаєш в нього - в цього самого зайця - вірити.

Той, хто, попри мільйони захованих по всіх кутках і схованках курячих, гусячих, шоколадних та інших великодніх яєць, все ж сумнівається в існуванні Остерхазе, може відправити йому лист за адресою:

Hanni Hase

Am Waldrand 12

27404 Ostereistedt

Germany