Ілюстрація REUTERS

Італія найбільше постраждала від пандемії коронавірусу серед європейських країн. Ще 19 березня вона обігнала Китай за кількістю летальних результатів - понад 4 тисячі випадків.

Читайте такожДистанція та квоти на туалетний папір: супермаркети Німеччини ввели обмеження через коронавірус (фоторепортаж)

Відео дня

Тільки за останні три дні в Італії від наслідків зараження коронавірусом померли понад 1500 осіб. При розрахунку на кожен день це більше, ніж у Китаї в пік епідемії.

Намагаючись стримати пандемію коронавірусу, італійські міста вводять все жорсткіші заходи й нові обмеження. Наприклад, префектура Мілана в п'ятницю розпорядилася розгорнути 114 військових, щоб вони контролювали дотримання жителями наказу залишатися вдома.

Ілюстрація REUTERS

Італійці, які змушені сидіти вдома, відпочивають і займаються спортом на балконах, там же влаштовують концерти, танцюють. Багато хто вивішує на балконах італійські прапори на знак солідарності. Деякі запалюють свічки в пам'ять про тих, хто загинув від коронавірусу. Людей, які виходять на вулиці, зупиняє поліція і перевіряє документи.

Ілюстрація REUTERS

Докладніше про те, як італійці переживають карантин — у фоторепортажі Reuters.

Нагадаємо, 31 січня Італія першою в Європі запровадила режим НС у зв'язку з коронавірусом. Режим надзвичайної ситуації діятиме протягом найближчих шести місяців.