Томас Модлі / REUTERS

Виконувач обов'язків міністра військово-морських сил США Томас Модлі подав у відставку через скандал, пов'язаний зі спалахом коронавірусу на авіаносці "Теодор Рузвельт".

"Цим ранком я прийняв відставку міністра Модлі", - йдеться в заяві глави Міноборони США Марка Еспера, передає DW.

Кількома днями раніше Модлі звільнив капітана атомного авіаносця ВМС США Бретта Крозьє і жорстко висловився на його адресу, чим викликав хвилю критики в американських ЗМІ.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: У США клініки звільняють своїх лікарів за скарги у Facebook у розпал пандемії COVID-19

Крозьє наполягав на евакуації з корабля всіх військовослужбовців після того, як на судні стався спалах коронавірусу SARS-CoV-2. "Ми не на війні. Моряки не повинні вмирати", - написав він у листі, витяги з якого потрапили в пресу. Своєю чергою Томас Модлі звинуватив капітана в тому, що документ став надбанням гласності. За його словами, Бретт Крозьє викликав непотрібну "паніку" і "продемонстрував вкрай погану здатність оцінювати ситуацію в розпал кризи".

В інтернет потрапили любительські відеозаписи, на яких видно, як сотні членів екіпажу авіаносця "Теодор Рузвельт" оплесками проводжають свого колишнього капітана. За даними американських ЗМІ, коронавірус виявлений у кількох десятків військових, службовців на цьому кораблі. 6 квітня стало відомо, що екс-капітан авіаносця Бретт Крозьє теж інфікований SARS-CoV-2.