flickr.com/photos/nauright

Про це пишуть "Известия" з посиланням на джерело в Росспоживнагляді.

"Інструкції, які розробляються відомством, будуть виключати можливість скуштувати контрабандний товар, а якщо співробітник це зробить, то неналежним чином виконає свої посадові обов'язки. Це, в свою чергу, може спричинити покарання за ч. 1 ст. 293 КК ("Халатність"), що передбачає до 120 тис. рублів штрафу, обов'язкові роботи до 360 годин, виправні роботи до 1 року, або арешт на термін до 3 місяців", - пише видання.

Прес-секретар Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко підтвердив, що поїдання санкційних продуктів посадовими особами вважається порушенням, але не зміг точно сказати, чи підпадає воно під кримінальну статтю.

Відео дня

Читайте такожЗнищувати санкційні продукти будуть по всій Росії - ЗМІ

"З'їдати не годиться - треба знищувати, щоб продукт не був вживаним в їжу. Це порушення дуже серйозне", - сказав він.

7 серпня 2014 року Росія ввела заборону на поставки деяких товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. 31 липня уряд Росії затвердив процедуру знищення незаконно ввезених в країну санкційних продуктів. Згідно з документом, знищення "проводиться будь-яким доступним способом з дотриманням обов'язкових вимог, передбачених законодавством в області охорони навколишнього середовища".