REUTERS

Про це повідомляє DT.ua із посиланням на Reuters.

За його словами, якщо знаходження Асада при владі допоможе врегулюванню конфлікту в країні, він може залишитися президентом на певний час, за умови, що на наступний термін він не буде балотуватися, а також відмовиться від контролю за сирійськими силовиками.

"Якщо ціна цього (припинення конфлікту в Сирії - ред.) буде полягати в тому, що нам доведеться погодитися з тим, що Асад залишиться номінальним главою держави на якийсь час, то стане мене хвилювати, будуть це три дні, три тижні, три місяці або навіть більше? Не думаю, що стане", - заявив глава МЗС Великобританії.

Відео дня

При цьому він зазначив, що про цей перехідний період жодної угоди з Москвою і Тегераном не було.

Читайте такожБританія закликає Росію довести, що метою її повітряних ударів в Сирії були ісламісти

"На даний момент не існує жодної угоди з росіянами та іранцями, про те, що там (в Сирії - ред.) повинен бути перехідний період", - сказав Хаммонд.

При цьому ТАСС відзначає, що Reuters вніс правку у висловлювання міністра закордонних справ Великобританії Філіпа Хаммонда про те, скільки, на його думку, президент Сирії Башар Асад може залишатися при владі. Зокрема, в початковому тексті згадувався більш тривалий термін - три роки ("...то стане мене хвилювати, будуть це три дні, три тижні, три місяці, три роки чи навіть більше?"...).

Читайте такожЧерез російську присутність ситуація в Сирії стає більш складною - МЗС Британії

Як повідомляв УНІАН раніше, сирійський президент Башар Асад заявив, що піде у відставку, якщо це допоможе вирішити конфлікт в країні. Крім того, президент Сирії зазначив, що влада його країни вимагає від західних лідерів, аби ті розповіли своїм народам "правду".