REUTERS

Про це повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

"Розраховуємо, що, беручи участь у роботі цього органу ООН, який несе головну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки, ці держави будуть активно сприяти закріпленню центральної ролі Організації у світових справах, підвищення її ефективності та авторитету в реалізації глобального порядку денного, виступати за політико-дипломатичне врегулювання кризових ситуацій на основі суворого дотримання Цілей і Принципів Статуту ООН і міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПорошенко: Обрання України в РБ ООН говорить про глобальну підтримку у світі проукраїнської коаліції

Відео дня

У заяві МЗС РФ наголошується про готовність до конструктивної співпраці з знову обраними членами Ради Безпеки", якими стали Єгипет, Сенегал, Україна, Уругвай, Японія.

Раніше УНІАН повідомляв, що Україну обрано непостійним членом Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй на 2016-2017 роки, "за" проголосували 177 країн.

Читайте такожЯценюк назвав обрання України непостійним членом Ради безпеки ООН виразним відповіддю на агресію РФ

Довідка УНІАН. До Ради Безпеки входять 15 країн. Постійними членами організації є тільки п'ять з них, які зіграли ключову роль у створенні ООН: Великобританія, Китай, Росія (як правонаступниця СРСР), США і Франція. Вони також мають право вето під час голосування.