Вконтакте / techno.bigmir.net

Про це РБК повідомило джерело, близьке до компанії.

В останні два дні користувачі різних соцмереж почали повідомляти про спроби спільнот «ВКонтакте» продати шапки, толстовки, футболки, а також чохли для iPhone і спідню білизну з фотографіями жертв авіакатастрофи над Синаєм. Пропозиція про купівлю товарів супроводжувалися інформацією про скидки для родичів загиблих.

Читайте такожСтало відомо, коли завершиться повна генетична експертиза останків жертв катастрофи А321

Відео дня

Одним з найбільш обговорюваних товарів стала чоловіча шапка «Самий головний пасажир» із зображенням 10-місячної Дарини Громової, яка загинула в авіакатастрофі разом з батьками. На момент написання новини товар на сайті «ВКонтакте» був недоступний.

«В соціальній мережі «ВКонтакте» насправді навічно відключили товари таким спільнотам і видалили картки з товарами», - сказав співрозмовник.

Співрозмовник РБК додав, що в мережі також розміщувалися підроблені скріншоти зі «схваленням» подібних дій від служби підтримки користувачів «ВКонтакте». «Скріншоти зі «схваленням» від агентів працівників служби підтримки - підробка. Причому від першого до останнього слова», - говорить співрозмовник.