REUTERS

Як повідомив у понеділок Пентагон, про це рішення проінформований Конгрес США, у якого за законом тепер є 30 днів для того, щоб в разі незгоди відхилити угоду, пише ТАСС.

"Ці поставки дозволять Сполученим Штатам зберегти тісні відносини у військовій галузі з Саудівською Аравією, а також допоможуть їй відбити регіональні загрози і забезпечити збереження найбільших в світі нафтових запасів", - заявило міністерство оборони США. За його словами, американські авіабомби поповнять запаси королівських ВПС Саудівської Аравії, які у складі міжнародної коаліції беруть участь у нанесенні ударів по угруповання "Ісламська держава" в Сирії і проводять власну операцію проти повстанців-хоуситів у сусідньому Ємені.

Читайте такожУ Саудівській Аравії мають намір наростити підтримку сирійській опозиції, щоб забезпечити догляд Асада

Відео дня

Можливі поставки включають 22 тисячі високоточних і звичайних авіабомб, в тому числі тисячу бомб GBU-10 Paveway з лазерним наведенням на ціль. Крім того, США планують передати Саудівської Аравії 5 тисяч електронних приладів, які після встановлення на звичайні бомби дозволяють наводити їх на ціль за допомогою системи глобального позиціонування. Боєприпаси та спецпристрої створені американськими компаніями Boeing і Raytheon, які є найбільшими підрядниками Пентагону.