REUTERS

Глава фракції «Справедливая Россия» в Держдумі РФ Сергій Миронов запропонував запровадити смертну кару для терористів і їхніх пособників.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав сьогодні на спільному зібранні Держдуми і Ради федерації Росії, де планується прийняти заяву проти тероризму.

Читайте такожУ Росії частково провалився черговий запуск багатостраждальної "Булави" (відео)

Відео дня

«Раз «на війні як на війні», сьогодні у своєму виступі я пропонуватимуть внести зміни до російського законодавства і, як виняток із правил, запровадити смертну кару для терористів і їхніх пособників», - заявив Миронов.

При цьому він вважає, що «Росії потрібно наслідувати приклад Франції, яка позбавляє громадянства тих громадян, які беруть участь у терористичних війнах на території інших держав».

За його словами, потрібно виключити можливість безперешкодної міграції бойовиків через кордони держав. Крім того, Миронов запропонував встановити особливий контроль за тими, хто прибуває з регіонів підвищеної терористичної небезпеки на територію Росії або виїжджає в такий регіон.

Також він заявив, що потрібно зміцнити бойовий потенціал сирійської армії.

Читайте такожРосійський журналіст: Кремль почав готувати анексію Криму ще у грудні 2013 року

«Для цього нам необхідно посилити військово-технічне співробітництво із Сирією, налагодити поставки в країну авіаційної техніки, бойове застосування якої добре освоєно сирійськими льотчиками», - сказав Миронов.

За його словами, доцільно також організувати прискорену підготовку військовослужбовців урядових військ Сирії у військово-навчальних закладів Російської Федерації.