twitter.com/Geertvanbondt

У Брюсселі в ніч на неділю почалася велика антитерористична операція, метою якої була піймання Салаха Абдеслама, підозрюваного в участі в паризьких теракти, влада попросила громадськість не повідомляти в інтернеті про пересування поліцейських, пише BBC, повідомляє РБК.

У мікроблозі Twitter з'явився хештег #BrusselsLockdown, який став вираженням позиції людей, небайдужих до дій влади. До вечора неділі під цим хэштэгом користувачі масово публікували фото котиків, щоб «заглушити» в Мережі можливі деталі спецоперації проти терористів і уникнути витоків інформації.

«Ось як ми боремося з тероризмом. У нас є котики!» - написав під фото один з користувачів.

Відео дня

Деякі користувачі публікували знімки котиків в стилі термінових новин. «Терміново: бельгійська поліція використовує літають на швидкості 200 миль в годину котів під час спецоперації», - свідчить підпис під картинкою.

Деякі користувачі з гумором поставилися до того, в якій ситуації бельгійці опинилися в минулі вихідні, коли поліція рекомендувала їм не виходити на вулиці через спецоперацію.

Після проведення рейдів в Брюсселі, в ході яких було затримано 16 осіб, бельгійська поліція подякувала користувачам, опублікувавши фото миски з котячим кормом. «Всім котикам, хто допоміг нам вчорашньої вночі: пригощайтеся!» - написала поліція.