google.com

Відеозапис запуску балістичної ракети з підводного човна, поширений владою КНДР через офіційне телебачення, міг бути змонтований із старих записів, вважають в армії Південної Кореї, пише Російська служба Бі-бі-сі.

Відеозапис, на якому з підводного човна злітає і летить за обрій балістична ракета, а лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає за запуском з борту корабля, був поширений в суботу вранці.

Ймовірно на відеозапису може бути відображена балістична ракета KN-11, яка знаходиться в розробці Також можливо, що підводний човен, з якого проводився пуск, є власною північнокорейською розробкою.

Відео дня

Втім, джерела в південнокорейській армії вважають, що монтаж відео вказує на те, що воно, швидше за все, сфабриковане. "Ми вважаємо, що в північнокорейському відео запуску балістичної ракети використані фрагменти старого запису запуску ракети "Скад", - цитує представника армії Південної Кореї новинне агентство "Йонхап".

Відео може бути відповіддю на включення Південною Кореєю пропагандистських трансляцій з величезних динаміків, розташованих уздовж демілітаризованої зони, кажуть експерти. Динаміки знову включили 8 січня, яке вважається днем народження Кім Чен Ина.

КНДР в середу оголосила про успішне випробування водневої бомби. Вибух був визнаний техногенним, але міжнародні експерти все ще сумніваються, що корейці випробували саме водневу бомбу, виготовлення якої вимагає знання високих технологій.

Читайте також"Від КНДР йде величезна загроза": Світова реакція на ядерне випробування Пхеньяна

Рада Безпеки ООН висловила протест проти дій Північної Кореї і готує новий раунд санкцій. США, Південна Корея і Японія також обіцяли підготувати відповідь на дії КНДР.