лукашенко / anhor.uz

Про він заявив сьогодні на нараді з питань білорусько-європейських відносин, передає БЕЛТА.

"Важливо продовжити лінію на повну нормалізацію відносин і поглиблення співпраці з ЄС в контексті наших національних інтересів. Йдеться про зміцнення державного суверенітету і незалежності, безпеки і стабільності Білорусі", - заявив Лукашенко.

Президент Білорусі зазначив, що останнім часом спостерігається позитивна динаміка в розвитку відносин між Європейським союзом та Білоруссю, рівень та інтенсивність контактів зросли.

Відео дня

Читайте такожРішення ЄС про зняття санкцій з Білорусі набуло чинності

"Прийняте в лютому 2016 року рішення Євросоюзу про скасування більшості санкцій щодо Білорусі відкриває нові можливості для розвитку нашої взаємодії з Євросоюзом. Цей крок ясно свідчить про готовність ЄС та його країн-членів до активізації прагматичного співробітництва з Білоруссю", - розповів він.

При цьому Лукашенко наголосив, що для Білорусі неприйнятно, щоб партнери в ЄС або США ставили її перед вибором, розвивати відносини із Заходом чи з Росією.

Раніше національні збори (парламент) Білорусі заявили, що готові до розвитку взаємовигідного співробітництва з європейськими міжпарламентськими структурами, законодавчими органами країн Євросоюзу і США.