REUTERS

Про це Reuters повідомили в генпрокуратурі країни, передає РБК.

При обшуку були вилучені документи і велика кількість обчислювальної техніки, розповів генпрокуратури країни Дуглас Мелендес, який особисто спостерігав за операцією.

За його словами, за день до обшуків співробітники компанії зняли з входу вивіску компанії. Вони пояснили, що компанія переїжджає.

Відео дня

Читайте також"Панамський скандал": ЄС створить новий "чорний список" глобальних "податкових гаваней"

Генпрокурор уточнив, що всі семеро співробітників філії опитані, однак жоден з них не затриманий.

«На даний момент ми не можемо говорити про скоєння злочину. Все, що ми можемо робити — виконувати нашу роботу», - сказала Мелендес і додав, що уряд проаналізує конфісковані документи з приводу можливих порушень фінансового та кримінального законодавства.

Читайте такожSüddeutsche Zeitung відмовляється передавати "панамські документи" владі, захищаючи своє джерело

Як повідомляв УНІАН, так звані "панамські документи" або "панамський архів", які містять конфіденційні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, отримали широкий розголос 3 квітня 2016 року.

Документи були отримані німецькою газетою Süddeutsche Zeitung у 2015 році. Протягом року пул міжнародних журналістів під фінансуванням американської некомерційної організації Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) вивчав ці документи.

Читайте такожУ "панамські офшори" виводилися гроші з бюджетів країн - Transparency International

Документи охоплюють період з 1977 по 2015 років. Основна тематика розслідувань, проведених на основі "панамських документів", - наявність прихованої власності політиків і пов'язані з цим конфлікти інтересів, і дані про секретні офшорних компаніях.

Архів містить 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей, в тому числі більше десятка діючих світових лідерів.