
Приготувати ідеальне філе лосося, щоб воно було ніжним і соковитим, може бути непросто. Однак три шеф-кухарі в коментарі виданню Express поділилися своїми найкращими методами приготування цієї риби, завдяки яким у вас вийде дуже смачна і соковита страва.
Марк МакШейн, засновник Food Hygiene Certificate, зазначає, що варіння лосося - один із найбільш щадних способів приготування. Цей прийом шеф-кухарі часто використовують, коли хочуть підкреслити природний смак риби.
"Приготування філе в бульйоні з білого вина, фенхеля і трав зберігає м'ясо ніжним і соковитим, запобігаючи його жорсткості. Ароматні трави й овочі надають лососеві тонкого смаку, підкреслюючи його солодкість, а не перебиваючи її", - каже він.
Експерт також уточнює, що краплі трав'яного соусу або соку лимона зазвичай достатньо, щоб надати страві свіжості, при цьому риба залишається центральним елементом.
Дін Харпер, шеф-кухар ресторану Harper Fine Dining, також поділився чудовим способом приготування лосося. За його словами, обсмажування лосося шкірою вниз на гарячій пательні - один із найпростіших способів надати страві текстури.
"Прямий жар швидко робить шкіру хрусткою, а контакт зі сковородою розтоплює жир під нею. Щойно шкіра стане золотистою і хрусткою, перекладіть філе в духовку, щоб м'ясо рівномірно просмажилося, не пересмажуючи поверхню. Цей метод дає змогу рибі отримати контрастні текстури, хрустку шкіру і ніжне м'ясо".
Ендрю Грін, шеф-кухар готелю The Municipal Hotel & Spa Liverpool, зазначає, що дуже часто в ресторанах стикається з пересмаженим лососем.
За його словами, найкращий спосіб уникнути цього - готувати лосось на слабкому вогні протягом тривалішого часу. Метод Гріна полягає в тому, щоб філе лосося тушкувалося в хорошій оливковій олії або жирі за температури 50 °C. Зазвичай це займає від 30 до 45 хвилин, щоб філе стало ніжним і маслянистим.
"На завершення завжди можна отримати гарну скоринку, обдуваючи презентабельний бік пальником, що також надає страві легкого рум'яного присмаку. Якщо вам вдасться уникнути витікання альбуміну, значить, ви його точно просмажили", - зазначає він.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найніжнішу яєчню-бовтанку за секретом відомого шеф-кухаря Гордона Рамзі.