Кишенев / RFE

У поліцейських летіли яйця та каміння з бруківки. У відповідь вони застосували проти протестувальників сльозогінний газ. Сутички відбулися в центральній частині міста - біля будівлі уряду, яку вдень 24 квітня оточили мітингарі, та поблизу будинку бізнесмена Влада Плахотнюка, передає Deutsche Welle.

У міністерстві внутрішніх справ Молдови повідомили про 14 постраждалих поліцейських, чотирьох із яких було госпіталізовано. Правоохоронці затримали близько десяти протестувальників. Про постраждалих серед них поки що невідомо.

Читайте такожАналітики Da Vinci AG повідомляють про зміну стратегії Росії щодо Молдови

Відео дня

Представники правоохоронних органів звинувачують у безпорядках організаторів протестів з громадянської платформи DA (Dreptate сі adevar - "Гідність і справедливість", - Ред.). Міністр внутрішніх справ країни Олександр Жиздан заявив, що керівництву DA "доведеться відповідати за законом".

Дехто з самих учасників антиурядової акції відмовляється залишати площу Великого Національного зібрання в центрі Кишинева, не в неділю проходила багатотисячний мітинг. Лунають навіть заклики до проведення акцій громадянської непокори. Однак самі організатори намагаються відмовити маніфестантів від цього й кажуть, що намагатимуться домогтися зміни влади мирним шляхом.

Читайте такожГолова Міноборони Молдови назвав Росію головною загрозою нацбезпеці країни

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня у Кишиневі проходив мітинг із вимогою відставки уряду, розпуску парламенту і проведення дострокових парламентських виборів одночасно з виборами президента, призначеними на 30 жовтня.