REUTERS

Угода в $ 40 мільярдів вважається "найбільшим у світі" контрактом оборонного відомства Австралії, повідомляє ТСН з посиланням на Vice News.

Прем'єр-міністр Австралії Малькольм Тернбулл оголосив у вівторок, що французький військовий кораблебудівник DCNS виграв контракт. Виступаючи у вівторок на французькій радіостанції Europe 1, міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан описав контракт як "велику" і "красиву" перемогу для Франції. За словами міністра, Франція перемогла у дворічній "жорсткої конкуренції" з німецьким суднобудівником ThyssenKrupp Marine Systems і японським промисловим гігантом Mitsubishi.

Читайте такожФранція продає побудовані на замовлення Росії "Містралі" Єгипту

За даними сайту DCNS, 97-метрова підводний човен Shortfin Barracuda Block 1A буде "найбільш смертоносною" субмариною, яку коли-небудь робили, і дасть Австралії "тактичну перевагу над ворогом".

Очікується, що будівництво почнеться в 2017 році, новий флот повинен вступити в дію до 2027 року.

Читайте такожФранція повернула Росії €950 мільйонів за "Містралі" - ЗМІ

Відзначається, що компанія DCNS виробляла вертольотоносці "Містраль" для Росії. Нагадаємо, що верхня палата парламенту Франції схвалила законопроект про припинення дії контракту на будівництво та поставку Росії двох вертольотоносців типу «Містраль».