/ Фото: Пресс-служба МО РФ

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сказав начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов на V Міжнародній конференції з безпеки в Москві.

«Сьогодні вже ні в кого не виникає сумніву, що тоді Росія зустрілася не з групами ідейних сепаратистів, а добре організованим і щедро оплачуваним з-за кордону наступом терористів на нашу країну», - зазначив Герасимов.

Він пояснив, що законодавче регулювання застосування російських Збройних сил у боротьбі з тероризмом ґрунтується на досвіді, отриманому в 90-х роках минулого століття і початку нинішнього століття в ході контртерористичної операції на Північному Кавказі.

Відео дня

Герасимов підкреслив, що тероризм треба бити на випередження, на ранніх стадіях формування загрози, не давати його ідеології проникнути в уми населення, розвиватися і захоплювати нові території.

Читайте такожПожежа в російському Міноборони: вогонь охопив усі п'ять поверхів будівлі (фоторепортаж, відео)

Він заявив, що у Військовій доктрині Росії, затвердженій президентом Росії в 2014 році, вперше як воєнну небезпеку було виділено зростання активності глобального тероризму.

За його словами, відбивши першу атаку тероризму, російська армія «зробили для себе кілька висновків». Зокрема, один з них - тероризм не можна ліквідувати без застосування військової сили, але й однією військовою силою його теж не перемогти.

Читайте такожГригоришин є одним із супутників на орбіті Кремля - депутат

«Необхідно об'єднання політичних, фінансових, ідеологічних та інформаційних ресурсів держави», - додав начальник Генштабу РФ.