REUTERS

Про це повідомляє Радіо Польща.

На відкритті були присутні президент Польщі Анджей Дуда, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич і заступник генерального секретаря оборони США Роберт Ворк. Також у заході взяв участь міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який був головним учасником переговорів із Сполученими Штатами на тему створення системи протиракетної оборони.

Читайте такожThe New York Times: НАТО нарощує ПРО, незважаючи на критику Росії

Відео дня

Американську сторону представляв, зокрема, посол США Пол Джонс, головнокомандувач військово-морськими силами США в Європі адмірал Марк Фергюсон. Серед гостей був також міністр оборони Румунії Міхнеа Моток.

«Це важливий день, оскільки саме сьогодні починається новий етап зміцнення безпеки Європи, а значить і Польщі», - сказав під час урочистостей президент Польщі Анджей Дуда.

Глава держави також додав, що Польща давно чекала моменту, коли сили НАТО постійно будуть перебувати на території країни.

Читайте такожУ Польщі розповіли, як російські літаки порушували повітряний простір країни

У свою чергу, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що «мета встановлення системи протиракетної оборони – підвищити обороноздатність Польщі та її союзників». Міністр акцентував увагу на тому, що розміщення системи ПРО в країні не є проявом агресії.