REUTERS

Президент Росії Владімір Путін та лідер КНР Сі Цзіньпін зустрілися у Пекіні. Цього року країни, що мають подібні позиції на міжнародній політичній арені, відзначають 15 річницю підписання угоди про дружбу та співпрацю, повідомляє Euronews.

Це вже четвертий візит Путіна до Китаю відколи Сі Цзіньпін заступив на посаду.

Після продовження західних санкцій проти Росії через анексію Криму, різке падіння ціни на нафту з середини 2014 року, із подешевшанням рубля та інфляцією російському керівництву доводиться шукати підтримки партнерів країни, вважають експерти.

Відео дня

Читайте такожОбігнала Китай: Індія вийшла на перше місце за темпами зростання ВВП

Одна із стратегічних цілей цього візиту - підписання багатомільярдної позики від китайських банків для побудови швидкісної залізниці між Москвою та Казанню. На порядку денному також - десятки інших угод.

REUTERS

Напередодні візиту прес-служба Путіна анонсувала проведення двосторонніх переговорів за проектами євразійської інтеграції та обговорення з китайськими політиками міжнародних питань: ситуації в Сирії, Афганістані та на Корейському півострові.

Російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що в ході переговорів в Пекіні сторони обговорять проекти транскордонної транспортної інфраструктури, загальний розвиток Північного морського шляху і глобальні супутникові навігаційні системи.