REUTERS

Мер міста Льокат Мішель Пі сказав, що планує заборонити відвідування пляжів тим, хто одягнений «невідповідно до моральної поведінки та принципів секуляризму», передає Meduza.

Глава міста Уа-Плаж Олів'є Мажевич заявив, що введе заборону на буркіні після того, як побачив жінку, з закритим тілом (включаючи очі), яка йшла на пляж.

Читайте такожУряд Великобританії остаточно відмовився від будівництва мега-мечеті

Відео дня

За словами мера міста Ле-Туке Даніеля Фаскеля він заборонить буркіні, «заради боротьби з насадженням релігії». «Поки в Ле-Туке немає буркіні, але я не хочу, щоб мерія була захоплена зненацька», - сказав градоначальник.

REUTERS

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс підтримав заборону на буркіні. «Пляжі, як і будь-які інші громадські місця, повинні бути вільні від релігії», — сказав Вальс. За його словами, на рівні країни вводити подібну заборону не планується.

Першим заборону на буркіні ввів мер Канн в кінці липня, незабаром після теракту в сусідній Ніцці. Його прикладу послідували ще два міста. За останніми даними, в Каннах вже оштрафували чотирьох жінок. Штраф становить 38 євро.

Мусульмани і громадські організації, які борються з ісламофобією, виступили проти заборон, проте суд відмовився скасувати заборону на буркіні в Каннах.

REUTERS