Ілюстрація REUTERS

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есихидэ Суга заявив, що влада країни прийняла рішення тимчасово відкликати свого посла з Південної Кореї Ясумасу Нагаминэ у відповідь на установку напроти японського генерального консульства в Пусані пам'ятника жінкам, які стали жертвами сексуального насильства японських окупантів під час Другої світової війни, повідомляє "Україна 112".

Читайте такожЯпонія стала єдиною країною Азії, яка підтримує санкції проти РФ через окупацію Криму - посол

"Подібні дії мають небажаний вплив на двосторонні відносини, це неприйнятно. Ми прийняли рішення тимчасово відкликати нашого посла в Південній Кореї Ясумасу Нагаміне", - сказав Суга.

Відео дня

Відзначається, що статуя була встановлена представниками південнокорейських громадських організацій в Пусані 28 грудня минулого року без погодження з місцевою владою. При цьому в той же день її прибрали. Проте 30 грудня активісти домоглися схвалення з боку міської адміністрації і знову встановили пам'ятник поруч з диппредставництвом Японії.

В серпні 2015 року прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що майбутні покоління не мають продовжувати вибачатися за Другу світову війну.