Ілюстрація / REUTERS

За словами очільника міністерства Любомира Заоралека, характер зламу схожий із кібератакою на сервери Демократичної партії США, здійсненою під час американської передвиборчої кампанії, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Заоралек додав, що, за словами експертів, хакери, скоріш за все, діяли з-за кордону. При цьому він не став називати країну, з якої могли провести кібератаку.

Водночас міністр запевнив, що отримати доступ до будь-якої секретної інформації зловмисникам не вдалося.

Відео дня

Читайте такожРосійські хакери атакували комп'ютерну систему МЗС Польщі - ЗМІ

У 2016 році незадовго до виборів президента США хакери здійснили атаки на сервери Демократичної партії США. Вони зламали сервери партії й виклали в Інтернет її внутрішнє листування. Спецслужби США дійшли висновку, що за зломами стояли хакери з Росії. На думку фахівців, ці хакери діяли в інтересах Трампа. Сама Росія будь-яке втручання в американські вибори заперечує.

У вересні 2016 року чеська Служба безпеки та інформації заявила, що Росія веде "інформаційну війну" й на території Чехії. За даними чеської контррозвідки, Москва організувала роботу цілої мережі агентів і груп, які займаються пропагандою. На думку влади Чехії, ця мережа може бути використана для дестабілізації ситуації в країні.