Ілюстрація / REUTERS

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Нижня палата - палата громад - підтримала відповідний законопроект 8 лютого. Він дасть прем'єр-міністру Терезі Мей право офіційно сповістити ЄС про намір покинути об'єднання.

Між тим в палаті лордів в уряду консерваторів немає абсолютної більшості, що може утруднити проходження документа.

Відео дня

Опозиція та незалежні пери мають намір домагатися гарантій дотримання прав громадян ЄС, які живуть у Британії, а також утвердження ролі парламенту в контролі за процесом.

Читайте такожМеркель і Мей домовилися про "впорядкований і розсудливий" Brexit

Тереза Мей раніше обіцяла розпочати процес виходу з ЄС до кінця березня. Стаття 50 Лісабонського договору передбачає два роки на переговори про "розлучення" країни з Євросоюзом.

В понеділок почалося друге читання законопроекту, яке має завершитися у вівторок увечері - можливо, голосуванням, але тільки в тому випадку, якщо пери всупереч своєму звичаю пропустять підготовлений урядом акт без заперечень.

Хоча на даному етапі не мається на увазі голосування за поправки, за засіданням будуть уважно стежити у спробі вгадати настрій перів щодо двох ключових пропонованих змін: перше має на увазі схвалення угоди про "брексіт" парламентом, друге - гарантії дотримання прав громадян ЄС в Британії.