Ілюстрація / REUTERS

Британська поліція оприлюднила ім’я нападника у центрі Лондона. Ним виявився 52-річний народжений у Британії Халід Масуд. Він був відомий поліції та спецслужбам.

Як передає Euronews, хоча Масуд не був підозрюваним у будь-якому із нинішніх розслідувань, він мав судимості раніше. Крім того, внутрішня розвідка у минулому розслідувала справу щодо його причетності до екстремізму.

Він жив у Бірмінґемі. Його сусідка, проте, не помічала в ньому нічого незвичайного.

Відео дня

«Він був нормальною сімейною людиною. Вранці він водив дитину до школи, доглядав свій садок. Я часто бачила, як він підстригає траву або повертається додому із крамниці”, – заявила сусідка лондонського нападника Івона Ромек.

Читайте такожАтака в Лондоні: ВВС показав перші хвилини теракту біля британського парламенту (відео)

Так звана “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за злочин, заявивши, що його скоїв один з її “солдатів”.

Британська поліція здійснила 8 арештів за 6 адресами у Лондоні та Бірмінґемі у межах розслідування справи про терористичний напади у столиці. Щонайменше половину цих арештів здійснено у Бірмінґемі під час досвітніх поліційних рейдів.

Нагадаємо, що у середу терорист-одинак учинив наїзд на десятки людей на мосту через Темзу, перш ніж убити поліціянта, що охороняв парламент. Відтак нападника було ліквідовано.