Зігмар Габріель / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель (Sigmar Gabriel) застеріг Вашингтон від подальшої ескалації конфлікту в Сирії, як повідомляє DW.

Було б розумно, якби американський президент Дональд Трамп скорегував свою передвиборну позицію, заявив міністр увечері в неділю, 9 квітня, в ефірі німецького суспільно-правового телеканалу ZDF, уточнивши, що без Сполучених Штатів не вдасться вирішити сирійський конфлікт.

Читайте такожУ Кремлі заговорили про підвищений ризик прямих зіткнень Росії із США

Відео дня

"Не можна робити ставку тільки на військові дії, це призведе до ескалації конфлікту, до загибелі людей, - попередив глава МЗС ФРН. - Фактично ми змушуємо Росію до солідарності з Асадом". Важливо ж, за його словами, шляхом політичних переговорів домогтися припинення "непорушної вірності Асаду" з боку Москви.

Габріель підкреслив, що без Росії, Ірану, Саудівської Аравії і США ситуацію в Сирії не змінити, додавши, що європейські політики "працюють над цим".

Як повідомляв УНІАН, об'єднаний координаційний центр Ірану, РФ і сил, які підтримують Башара Асада, пообіцяв відповісти на «нові акти агресії» проти Сирії, «від кого б вони не виходили».