Ілюстрація / REUTERS

Пентагон дозволив військовослужбовцю нетрадиційної сексуальної орієнтації Натаниэлю Беме взяти участь в гей-параді в Сіетлі у військовій формі, пише king5.

Зазначається, що Натаніель Беме числиться у ВПС Національної гвардії. Він вступив на військову службу в 2001 році і довгий час приховував свою нетрадиційну орієнтацію.

Читайте також"Запізнілий акт справедливості": у Німеччині скасували всі післявоєнні вироки за гомосексуалізм

Відео дня

"Коли я служив в Іраку, існувала політика "не питай-не кажи", і мені, як і багатьом моїм колегам, доводилося мовчати", - заявив Беме, додавши, що він заплакав від радості, коли отримав листа з дозволом надіти на гей-парад форму. Збройні сили США 22 грудня 2010 року офіційно скасували політику "не питай — не кажи", яка забороняла служити в армії тим, хто не приховував свою нетрадиційну орієнтацію.

Як повідомляв УНІАН раніше, поліція у Стамбулі розігнала учасників несанкціонованого маршу за права лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів (ЛГБТ). Організатори демонстрації заявляли, що марш відбудеться, незважаючи на заборону з боку міської влади. Невеликі групи людей збиралися на підходах до площі Таксим, але навколо було набагато більше поліції.