Володимир путін і Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп протягом майже 40 хвилин обговорював втручання Росії у вибори у США на першій зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним, яка відбулася в п'ятницю, 7 липня, на полях саміту G20 в Гамбурзі. Про це пише The New York Times з посиланням на неназваного представника Білого дому. Йому, у свою чергу, повідомив про те, що трапилося, держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає РБК.

Читайте такожЗМІ у США зустріли Трампа після саміту G20 новими розслідуваннями щодо зв’язків з Росією

За даними газети, розмова двох лідерів на цю тему була напруженою, вони сперечалися, а Путін «голосно вимагав доказів від президента», що підтверджують вплив Москви на американські вибори 2016 року, в яких Трамп здобув перемогу. Ініціатива закрити тему і перейти до обговорення інших питань виходила від американського лідера, вказує джерело видання.

Відео дня

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков поставив під сумнів надійність цього джерела. «Всі ці міркування, які ви згадали, про New York Times, із серії абсурду», - заявив він у ефірі телеканалу «Росія1».

«Там сидять великі казкарі, які роблять все можливе, щоб не дати хвилі русофобській відійти», - вважає Пісків.

Як повідомляв УНІАН, раніше постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі в коментарі телеканалу CNN заявила, що Штати не довіряють і не будуть довіряти Росії в питаннях кібербезпеки.