REUTERS

Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори військових представників по зниженню напруженості на Корейському півострові, передає Бі-бі-сі. Ідею відновлення діалогу між двома державами висунув президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час візиту до Німеччини.

Читайте такожТрамп і Сі Цзіньпін мають намір вирішити проблему КНДР за допомогою переговорів  Представники міноборони Південної Кореї заявили, що сподіваються на позитивну відповідь з боку КНДР.

Передбачається, що військові переговори пройдуть 21 липня. Також Сеул запропонував відновити діалог по лінії товариств Червоного Хреста.

Відео дня

На початку липня влада КНДР оголосила про успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-14". Пхеньян повідомив, що це стало першим в історії країни успішним випробуванням міжконтинентальної балістичної ракети.

В останні кілька місяців Північна Корея різко збільшила кількість випробувань ракет - за цей рік зафіксовано вже 11 запусків.

США вважають, що КНДР здатна завдати ракетного удару по Алясці. У той же час експерти вважають, що ракета зможе потрапити в задану ціль. У свою чергу, влада Північної Кореї вже заявила, що ракета може влучити в ціль в будь-якій точці світу.