Ілюстрація / REUTERS

Пасажири рейсу авіакомпанії Wizz Air зупинили і знешкодили чоловіка, який намагався відкрити аварійний вихід на борту літака, що прямував у Лондон, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Поліція прибула на місце події в лондонський аеропорт Лутон у суботу ввечері, щоб розібратися в інциденті з "деструктивно налаштованим пасажиром", що стався на борту лайнера A320, що виконував рейс з Польщі.

Читайте такожУ Перу при посадці загорівся пасажирський літак (відео)

Відео дня

Очевидець розповів Бі-бі-сі, що чоловікові не вдалося відкрити двері, тому що інші пасажири повалили його на підлогу. Чоловіка заарештували за підозрою в створенні небезпечної ситуації, що загрожувала повітряному судну і пасажирам.

Інцидент стався на борту літака компанії Wizz Air, що прилетів рейсом W61005 з міжнародного аеропорту Катовіце на півдні Польщі.

Приблизно за півгодини до приземлення чоловік передній частині літака перемістився в центральну частину фюзеляжу, зайнявши місце поруч з жінкою, що сиділа біля аварійного виходу, розповів пасажир Девід Салон, який летів цим рейсом.

"Раптом він кинувся до дверей й спробував відкрити їх. Жінка була налякана. На щастя, на наступному ряді сиділи троє кремезних молодиків із Польщі, вони разом з іншими пасажирами повалили його на підлогу і сіли на нього", - розповів Салон.

Екіпаж літака потім зв'язав руки хулігана ременем безпеки.

За словами Салона, бешкетникові близько 20 років, він з Польщі. Чоловік дивно поводився ще в автобусі, що віз пасажирів до літака в Польщі, додав Салон.

Коли літак приземлився, пасажирів попросили залишатися на борту, поки поліція не виведе підозрюваного.

Поліція Бедфордшира підтвердила, що заарештованого спочатку доставили в лікарню через завдані легкі травми, після чого його допитали.

Читайте такожЛітак Lufthansa екстрено приземлився на Кіпрі через зламану кавомашини

Компанія Wizz Air підтвердила інформацію про інцидент, заявивши, що пасажир був "некерованим і зухвалим".

"Команда Wizz Air слідувала стандартною процедурою, щоб забезпечити безпеку польоту. Після приземлення пасажира передано компетентним органам", - розповіла прес-секретар авіакомпанії.

За словами фахівців відкрити двері літака, що знаходиться на крейсерській висоті технічно неможливо, однак подібні спроби в світі робляться регулярно.