Лайнер розвернувся біля угорсько-румунського кордону / фото УНІАН

Візит віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна у Молдову в п'ятницю виявився зірваним через відмову Румунії пропустити рейсовий літак з російською делегацією. Лайнер здійснив посадку в Мінську, після чого заступник голови російського уряду вирушив до Москви. Про це повідомляє ТАСС.

Російський віце-прем'єр прямував до Кишинева, щоб провести переговори з президентом Молдови Ігорем Додоном за його особистим запрошенням. На наступний день разом з главою Молдови він планував відправитися в Бендери, де повинні відбудуться заходи з нагоди 25-річчя миротворчої операції на Дністрі.

Читайте такожУ Молдові закликали ЄС та США допомогти у протистоянні з Росією

Відео дня

Представник МЗС Румунії підтвердив, що літаку, в якому знаходився віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, не було дано дозволу на політ у повітряному просторі країни. "Ми підтверджуємо, що Румунія не була згодна з цим (з прольотом літака з російським представником - прим. ред.)", - сказав дипломат, відмовившись пояснити причини відмови.

Реакція Рогозіна на дії Бухареста не змусила себе чекати. "Румунська влада піддала небезпеці життя пасажирів рейсового літака S7, жінок і дітей. Палива вистачило до Мінська. Чекайте відповіді, гади", - написав він у Twitter.

Рогозін підкреслив, що ще в п'ятницю вранці молдавський лідер Ігор Додон промовив всі деталі візиту з послом Росії. "По суті справи, це ще й демарш на адресу молдавського президента", - сказав Рогозін.

Як відомо, раніше парламентарії Молдови закликали Росію завершити виведення військ і боєприпасів з території Придністров'я. Однак, проросійський президент Молдови засудив заяву парламенту про війська в Придністров'ї.