На думку Мюррея, пам'ятники уособлюють собою

Мер американського міста Сіетл Ед Мюррей закликав демонтувати пам'ятник солдатам, які воювали в Громадянську війну на боці Конфедерації, а також статую засновника Радянської держави Володимира Леніна у Фремонте. Про це повідомляє Mynorthwest.

"В останні кілька днів жителі Сіетла висловили стурбованість і розчарування через символи ненависті, расизму і жорстокості в нашому місті", — сказав він про монументах.

Читайте такожУ Північній Кароліні мітингувальники перекинули пам'ятник військам Конфедерації

Відео дня

Глава Сіетла підкреслив, що необхідно демонтувати пам'ятники незважаючи на те, що вони знаходяться на приватній території.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня, суд у США відхилив можливість застави для 20-річного Алекса Джеймса Філдса, якого звинувачують у свідомому вбивстві і в трьох випадках зловмисного заподіяння тілесних ушкоджень та втечу з місця ДТП після наїзду на демонстрацію в Шарлоттсвіллі.

В результаті наїзду загинула одна учасниця акції і ще 19 осіб були поранені, в місті було введено надзвичайний стан. Крім того, ще дві людини загинули після падіння вертольота поліції, який вивчав оперативну обстановку в місті.

Також у місті відбулися запеклі зіткнення ультраправих і їх супротивників на грунті рішення влади демонтувати статую генерала Роберта Лі в парку Звільнення (чорношкірих рабів) в центрі Шарлоттсвілля. Генерал Лі командував армією південних штатів, які зазнали поразки в Громадянській війні 1861-65 років, після чого на Півдні було скасовано рабство.

Як мітинг протесту проти планів демонтажу статуї була організована акція «Об'єднаємо правих».