Опра Вінфрі / REUTERS

Телеведуча Опра Вінфрі перемогла на президентських виборах у США, якби вони відбулися зараз. До такого висновку прийшла Rasmussen Reports за підсумками проведеного опитування, передає РБК.

Читайте такожТрамп не очікує війни у найближчому майбутньому

Згідно з результатами дослідження, про бажання проголосувати за Вінфрі заявили 48% американських громадян, у той час як за нинішнього президента США Дональда Трампа готові віддати голоси лише 38% респондентів. Ще 14% учасників опитування з вибором не визначилися.

Відео дня

Телеведучу, зокрема, підтримують 76% демократів, 22% республіканців і 44% виборців, які не пов'язані з провідними партіями. У свою чергу, за Трампа готові проголосувати 65% республіканців, 12% демократів і 38% не пов'язаних з двома партіями респондентів.

Rasmussen Reports також відзначає, що жінки ставляться до Вінфрі з більшою симпатією, ніж чоловіки. Згідно з результатами дослідження, про бажання проголосувати за телеведучу заявили 52% жінок. Опитування було проведено 8-9 січня, в ньому взяли участь 1 тис. осіб.

Опра Вінфрі задумалася про можливість участі у виборах президента США ще в березні 2017 року. У Білому домі заявили, що раді вітати всіх бажаючих прийняти участь у виборах.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент США Дональд Трамп висловив сумнів, що Опра Вінфрі буде балотуватися на пост глави держави в 2020 році. "З Опрою було б весело... Я не думаю, що вона буде балотуватися. Я добре її знаю", - заявив Трамп.