Депутат Державної думи Росії Ілля ПОНОМАРЬОВ (фракція «Справедлива Росія») вважає, що сьогодні зарано ставити питання про виведення Чорноморського флоту РФ з території Криму.

Про це він сказав в коментарі УНІАН.

«Я вважаю, що пройшло недостатньо часу, аби думати про конкретні механізми виходу чи збереження ЧФ РФ в Криму. Думаю, що ситуація ще тисячу разів може змінитися», - сказав І.ПОНОМАРЬОВ.

Відео дня

На його думку, збереження присутності ЧФ РФ у Криму відповідає інтересам і України, і Росії.

«Мені здається, що Росія і Україна – це братські країни. В умовах нормального керівництва з обох боків Росія зможе забезпечити безпеку Україні краще, ніж будь-яке НАТО», - сказав він. При цьому він додав, що в такій ситуації питання про виведення флоту взагалі не ставилося б.

«Зараз можуть бути складні відносини, які викликані особистими симпатіями і антипатіями конкретних політиків, але не думаю, що така ситуація триватиме довго. Рано чи пізно в обох країнах прийдуть до влади відповідальні політики, які розумітимуть, що переважна більшість наших країн, - за дружбу», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня Президент України Віктор ЮЩЕНКО, виступаючи перед членами Ради зовнішніх відносин в Нью-Йорку, висловив сподівання, що Росія виведе свій Чорноморський флот з Криму до 28 травня 2017 року.

Президент нагадав, що, відповідно до Конституції, на території України не можуть розміщуватися військові бази іноземних держав. Разом з тим він вважає, що угода, підписана з Росією в 1997 році про базування ЧФ на території України, була викликана тим, що флот неможливо було вивести в стислі терміни. “Сподіваюся, що слова Росією буде дотримано, і флот до 28 травня 2017 року буде виведено”, - сказав Президент України.

Зі свого боку Україна, за словами В.ЮЩЕНКА, готова до діалогу з Росією з усіх проблемних моментів перебування й умов виведення її флоту з території України. “Сподіваюся, що ми знайдемо розуміння в цьому питанні, але в основі буде Конституція України”, - сказав Президент.