У Польщі через зіткнення двох пасажирських поїздів постраждало 27 людей, п’ятеро з яких перебувають у тяжкому стані.

Як повідомили УНІАН в компанії PKP Polskie linie kolejowe, яка є оператором залізничних шляхів у Польщі, серед найбільше постраждалих начальник одного з потягів, двоє машиністів та двоє пасажирів.

Аварія сталася сьогодні вранці на Заході Польщі недалеко від узбережжя Балтійського моря, коли поїзди під’їжджали до залізничної станції.

Відео дня

На місці аварії продовжують працювати рятувальники, а рух на залізничній колії, якою щоденно курсує 10 поїздів, планується відновити завтра вранці.

Прес-секретар PKP PLL Мирослав СЕМЕНЕЦЬ не назвав УНІАН можливої причини аварії, зазначивши, що слідство веде спеціально створена комісія, яка представить свої висновки „за кілька тижнів”.

Він також заявив, що з початку 90-их років це перший такий випадок у Польщі.

”Не пригадую таких випадків,” – сказав М.СЕМЕНЕЦЬ.

Представник компанії Przewozy Regionalne (PR), котра є власником потягів, що зіткнулися, Міхал ЛІПІНСЬКИЙ сказав УНІАН, що в результаті аварії постраждали найбільше ті, хто на момент зіткнення переходив з одного вагона в інший.

Він не уточнив, скільки людей могло перебувати в обох потягах на момент аварії.

М.ЛІПІНСЬКИЙ додав, що це перший випадок зіткнення потягів компанії PR.

Як повідомляв УНІАН, у травні створена місцевими органами влади в 2008 році компанія Przewozy Regionalne була змушена відмінити близько 50 залізничних сполучень через борги за використання залізничних колій державній компанії PKP PLL.

PR, яка запропонувала квитки утричі дешевші за інших польських залізничних перевізників, була створена для стимулювання конкуренції на цьому ринку у Польщі.